Hanna Bos

5 dingen waarom Burgers' Zoo de moeite waard is om heen te gaan!

Zodra je door de ingang van Burgers' Zoo naar binnen stapt, sta je midden in een nieuwe wereld. Bij binnenkomst word je direct begroet door een enthousiaste groep pinguïns. Je hoeft dus niet ver te lopen om te kunnen genieten van deze dieren. Aangezien iedereen dit enthousiaste spektakel aanschouwt, lopen wij door om te kijken wat we nog meer kunnen ontdekken in deze dierentuin. 

Doodshoofdaapjes, neusberen en maki’s - het nieuwe verblijf

Bij de volgende afslag (tegenover de winkel) lopen we langs een nieuw dierenverblijf. Al snel spotten we de dieren: doodshoofdaapjes, neusberen en maki's. Op de website van Burgers' Zoo had ik hier wat over gelezen. Het verblijf is niet heel groot, maar wel mooi aangelegd. Ook de apen lijken het naar hun zin te hebben. De dieren kunnen zowel buiten als binnen bekeken worden, er is namelijk mogelijkheid om de dieren in de binnenverblijven te spotten. 

Oog in oog met de cheeta's

In dit park heb je de mogelijkheid om veel kilometers te maken. Na het bekijken van diverse dieren, komen we aan bij de Cheeta's. We hebben geluk, de Cheeta's zijn actief. Meerdere Cheeta's zijn alert en lopen heen en weer. We weten niet precies wat er aan de hand is, maar leuk is het wel! Het verblijf is zo opgezet, dat je (bijna) altijd de mogelijkheid hebt om deze prachtige dieren te zien.

De beste deals voor de leukste dierentuinen & Pretparken vind je op Tripper.nl

Op kraamvisite bij de baby zeekoe

Er is een zeekoe geboren! Dit wilden we natuurlijk van dichtbij bekijken. Na het indrukwekkende bezoekje aan de Cheeta's vervolgen we onze weg naar de mangrove. Na een tijdje rondgelopen te hebben, komen we aan bij het verblijf van de zeekoe. Na een tijdje wachten hebben we geluk: mama zeekoe en haar kleintje zwemmen ineens langs! Wat een prachtig gezicht om te zien hoe mama zeekoe haar kleintje beschermt.    

De ontdekkingsreis onderwater 

Vervolgens lopen we door naar de oceaan. Onze oudste zoon vindt dit deel van het dierenpark helemaal geweldig. Overal zwemmen vissen, haaien en is de wonderlijke wereld onder water te aanschouwen. We verbazen ons van aquarium tot aquarium: elke keer komen er weer nieuwe verrassingen naar voren. Deze wereld is echt een ontdekkingsreis onder water. 

Op avontuur in het nieuwe speelparadijs 

Na een aantal uren rondlopen in dit fantastische dierenpark, zijn we toe aan een bakje koffie. Onderweg naar de uitgang komen we langs een restaurant met een enorme speeltuin. Deze speeltuin is recent vernieuwd en ziet er uitdagend uit. Onze zoon is direct verkocht en binnen een minuut zijn we hem kwijt. Met een bakje koffie genieten we na van een fantastische dag in deze mooie dierentuin.

Onze verwachtingen die we van te voren hadden zijn meer dan uitgekomen. Het dierenpark in Arnhem is gemoederlijk, ruim opgezet, verrassend qua aantal dierenverblijven, heeft een prachtige flora en fauna en is voor elke leeftijd de moeite waard. De enige minpunten zijn (voor zover je dat vindt) het vele lopen en dan voornamelijk bult op, bult af. Het glooiende landschap is prachtig in dit park, maar aan het einde van een dagje dierentuin zijn je kuiten goed getraind!

Bekijk onze film van deze prachtige dierentuin in Arnhem

Published at: 02-05-2019 / 1195 Weergaven
Source edition | Hanna Bos
Copyright © 2018-2019 Biertrip.nl | All rights reserved.